top of page

Utrinki dobrodelnega koncerta MI SMO Z VAMI - Perpetuum Jazzile

sobota, 2.9.2023 Športna dvorana OŠ Milojke Štrukelj, Nova Gorica


Sobotni večer smo pričeli s pogledom nazaj v čas, ko se je za vedno spremenila podoba naše lepe dežele Slovenije. V čas, ko so mnogi v enem samem trenutku izgubili vse.



Nedavna neurja in poplave, ki so v grozovito stisko pahnila ogromno družin in posameznikov so se dotaknila tudi nas – medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Severno Primorske regije. V nas so se prebudile ideje o pomoči, ideje o povezanosti ter solidarnosti.


Odločile smo se, da stopimo v ospredje in organiziramo dobrodelni koncert s sporočilom MI SMO Z VAMI s ciljem, da povežemo lokalno skupnost v pomoči drugim. In tako kot je modri balon simbolično potoval po vseh zdravstvenih zavodih od Tolmina, preko Nove Gorice vse do Ajdovščine in Vipave, tako je rasla naša povezanost. Modri balon smo napolnili s srčnostjo, sočutjem in dobrimi željami, ga na koncu spustili v nebo, v upanju, da se vse, kar se v njemu skriva uresniči.


Ena želja se nam je že izpolnila. Želja, da si na sobotni večer, ko so bili z nami svetovno priznani ustvarjalci glasbene skupine Perpetuum Jazzile, ustvarimo nepozabno glasbeno doživetje.

Hvala Perpetuum Jazzile za vašo srčnost in podporo, ki ste nam jo izkazali. Hvala, ker ste se odpovedali vašemu izvajalskemu honorarju.

Predvsem pa iskrena zahvala vsem srčnim ljudem, ki so bili z nami. S prodajo vstopnic smo skupaj zbrali kar 27.918,00€ in ga podarili Humanitarnemu društvu KID otrok otroku za ljudi, ki so utrpeli škodo v nedavnih neurjih in poplavah.

Zahvala gospe Majde Smrekar, predsednice Humanitarnega društva KID otrok otroku za zaupanje, ki smo ji ga izkazali.

Zaključne besede gospe Majde Smrekar: " Tak dobrodelni koncert lahko organizirajo samo LJUDJE Z DUŠO. Iskrene čestitke vsem."

Prisotne v dvorani je nagovorila tudi gospa Monika Ažman, državna svetnica za področje zdravstva, predsednica Zbornice zdravstvene in babiške nege Slovenije - Zveze strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije.






Hvala naši strokovni organizaciji Zbornici – Zvezi. Hvala, ker ste nam pomagali glas o povezanosti medicinskih sester Severno Primorske regije prenesti tudi med kolegice ter kolege širom Slovenije. SKUPAJ SMO MOČNEJŠI.






Posebno zahvalo smo namenili medicinskim sestram, ki so se zaradi službenih obveznosti svoji kupljeni vstopnici odpovedale. Te vstopnice smo podarili prostovoljnim gasilcem ter civilni zaščiti s sporočilom DOBRO SE Z DOBRIM VRAČA. Hvala za podporo Regijskim strokovnim društvom medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov.


Hvala za izkazano podporo Mestni občini Nova Gorica, Radiu Robin, Radiu Primorski Val, podjetju Eventim in SAZAS.


Izplačilu honorarja sta se s sporočilom podpore odpovedala tudi Rediteljska služba Erik Grkovič s.p. in povezovalka programa Tanja Peloz. Iskrena hvala tudi vam.


Hvala za podpro spoštovanim vabljenim gostom. Z nami so bili: Matej Arčon Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu, Samo Turel župan Mestne občine Nova Gorica, Tomaž Lah Poslanec Državnega zbora Republike Slovenije, mag. Elena Zavadlav Ušaj državna svetnica Državnega sveta Republike Slovenije, Marjan Pintar državni sekretar na Ministrstvu za zdravje, Aleksandra Lah Topolšek stanovska kolegica, svetovalka predsednice državnega zbora mag. Urške Klakočar Zupančič, Ivo Podbersič podžupan Občine Šempeter-Vrtojba ter Anita Prelec izvršna direktorica Zbornice - Zveze. V veliko čast nam je, da ste bili z nami.


Posebno zahvalo namenjamo:

Medicinski sestri, Jasmini Komel, ki je dokaz kaj vse zmoreta ustvarjalnost in dober namen. Hvala članom Izvršnega odbora našega društva za njihovo prisotnost na vseh poznih večernih on-line sejah, za vse ideje in aktivnosti. Lepo je, ko ima človek ob sebi roko, ki ti pomaga.

Še enkrat HVALA vsem srčnim ljudem. Brez vas ne bi nastala tako čudovita zgodba. Dobrodelni koncert MI SMO Z VAMI smo nedvomno strnili v nepozaben spomin.

Metka Plesničar, predsednica Društva MSBZT Nova Gorica


Foto utrinki dogodka ujeti v objektiv izjemnega fotografa Casarsa - Tinta Foto Studio:


Intervju za informativno oddajo 24ur POP IN:





Pozdrav vabljenim gostom:



Povezovalka programa Tanja Peloz:

"Drago občinstvo, prispeli smo do trenutka, ko se prepuščamo unikatnim ritmom, najštevilčnejšega vokalnega orkestra na svetu, ki je zrastel in se kalil na slovenskih tleh, danes pa prodira na vse konce in kraje sveta ter pušča za sabo navdušene množice. Karakterizira ga ne zgolj številčna zasedba in edinstvena interpretacija najlepših slovenskih in tujih melodij, temveč tudi in predvsem ljubezen do glasbe, srčnost ter entuziazem. Letos je za njimi že 40 let delovanja, 40 let ustvarjanja in poustvarjanja najveličastnejših glasbenih uspešnic."













































Čestitke ob zaključku dogodka:







Video utrinki dogodka:









In za konec še:

E N V E L I K O B J E M od vseh nas za vas, dragi Perpetuum Jazzile.

Hvala za vaš glas, vaše pesmi, vašo srčnost, energijo, enkraten koncert in druženje,....

Najboljši ste!!!

Režija: Jasmina Komel





bottom of page