VABILO na JESENSKI IZLET

Cerkno z ogledom Bolnice Franja in Cerkljanskega muzeja

ter Idrija z ogledom Antonijevega rova

Sobota 24. 9. 2022

Vabimo vas, da sem na pridružite na jesenskem pohodu, kjer si bomo najprej ogledali Partizansko bolnico Franja, ki je enkraten spomenik človečnosti, tovarištva in solidarnosti iz druge svetovne vojne. Na Cerkljanskem si bomo ogledali tudi njihov muzej z razstavo Pust je kriv! – Pripoved o cerkljanskih laufarjih. Pot bomo nadaljevali proti Idriji, kjer se bomo sprehodili skozi Antonijev rov, ki je bil izkopan leta 1500 in je najstarejši ohranjeni vhod v rudnik v Evropi. Po ogledu bomo imeli pozno kosilo oziroma zgodnjo večerjo s tipično idrijsko hrano v eni od lokalnih gostilen. Poskrbljeno je tudi za vegetarijance :)

OPOMBE:

Članom in članicam Društva MSBZT Nova Gorica, stroške pohoda krije društvo. Svojci oziroma nečlani društva plačajo obrok in ceno vstopnine.

URA ODHODA:

Ajdovščina AP 07:00; Šempas 07:25; Šempeter (cvetličarna Kofol) 07:45; Nova Gorica AP 08:00; Kanal 08:25, Ročinj 08:35; Tolmin 09:00

Vse dodatne informacije dobite pri Radi Skočir na telefon 041 540 497 oz. na e-naslov skocirrada@gmail.com

Ob prijavi navedite: ime, priimek, vstopno postajo, tel. številko in članstvo Društva MSBZT Nova Gorica DA - NE.

Prijave so možne do 13.09.2022

Vabljeni, da se nam pridružite na prijetnem jesenskem druženju.

Metka Plesničar

Predsednica Društva MSBZT Nova Gorica