Likovna razstava gospe Marice Kobal

1.3.2019

Mesec marec je bil za Društvo MSBZT Nova Gorica umetniško obarvan. Prvi dan v marcu smo si v Galeriji Rika Debenjaka v Kanalu ob Soči z velikim veseljem in s ponosom ogledali umetniška dela naše članice, gospe Marice Kobal.

Marica Kobal je upokojena višja medicinska sestra, ki že dobrih dvajset let hodi po poti likovnega ustvarjanja. Slikanju in ustvarjanju iz gline se je predala po smrti moža. Svoj naravni talent stalno dopolnjuje s pridobivanjem novih likovnih znanj. Izobraževala se je pri različnih mentorjih in inštitucijah, kar se vidi v njeni, tokrat že deseti samostojni razstavi.

Ko smo se sprehodili po sobah Galerije Rika Debenjaka, so nas njena raznolika dela popolnoma navdušila. V vsaki sobi je bila predstavljena drugačna tehnika slikanja. V njenih bogatih izdelkih smo lahko občudovali tihožitje, cvetje, motive iz narave, vedute, figuro in abstrakcijo. Da pa slikanje ni edina vrlina, ki jo Marica obvlada, pričajo tudi kipi, ki so nastali izpod njenih rok. Marica nam v smehu in s posebno iskrico v očeh pojasni, da so vsi kipci portreti njenih vnukov, ker pa ima kar šestnajst vnučkov jo čaka še veliko dela.

Marica nas je s svojo pozitivno energijo, željo po ustvarjanju ter veseljem do življenja popolnoma prevzela. Članice in člani Društva MSBZT Nova Gorica ji želimo še veliko uspešnih likovnih razstav.

Marica, ponosni smo na vas!